Home » Blog » Maak je eigen yoghurt

Maak je eigen yoghurt

Gepubliceerd op 1 oktober 2019 om 21:18

En geniet van al het goede wat yoghurt te bieden heeft

Zelfgemaakte yoghurt... verser kan het niet.  Elke lepel zelfgemaakte yoghurt bevat miljoenen levende yoghurtbacteriën.

Om zelf yoghurt te maken vertrek je van een levende yoghurtcultuur, te koop in de natuurwinkel.  De levende yoghurtculturen fermenteren met de melk waardoor de lactose in de melk wordt omgezet in goede melkzuren.  Deze melkzuren zijn gemakkelijk te verteren, wat gunstig is voor je darmflora.  Zelfgemaakte yoghurt bevat geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen, geen conserveringsmiddelen en geen stabilizers.

Je voegt 1 liter volle melk toe aan de levende yoghurtcultuur en giet het mengsel in de yoghurtmaker of in de potjes in de yoghurtmachine.  Ik gebruik zelf de yoghurtmachine van Moulinex.  Na 12 tot 15 uur is je zelfgemaakte yoghurt klaar.  Eén basiscultuur volstaat om vele porties yoghurt te maken.  Je houdt telkens een potje yoghurt opzij, dit gebruik je om je volgende bereiding te maken. 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.