• 5 sterren review op Google.
  • Jouw Gezondheidscoach in Herentals. Ook online coaching mogelijk.

Over mij

 

Misschien ben je ondertussen wel nieuwsgierig geworden naar wie er achter deze website zit.

Ik stel me heel graag even aan je voor. 

Ik ben Nele, 42 jaar. 

 

Gezonde voeding en gezonde leefstijl boeien mij al vanaf jonge leeftijd.  

Overgewicht heb ik nooit gehad maar eigenlijk wel het tegenovergestelde: ik was altijd nogal aan de magere kant. Dit tot mijn grote frustratie want ik wilde wel heel graag wat breder (allé ja, plaatselijk dan toch he 😂) en vooral veel sterker zijn.

In mijn pogingen om bij te komen heb ik vaak de foute keuzes gemaakt: te vaak eten (ongelofelijk hoeveel tussendoortjes ik ooit heb gegeten),  te calorierijke voeding eten, veel snelle koolhydraten eten,... Ik voelde me er absoluut niet goed bij en gezonder werd ik er zeker ook niet van.

Ik had weinig energie, weinig spiermassa en kampte met een aantal gezondheidsklachten zoals een chronisch magnesiumtekort.

 

Jarenlang verdiepte ik me in literatuur rond gezonde voeding en gezonde leefstijl maar ik kwam enorm veel tegenstrijdige informatie tegen.

Ik zag door de bomen het bos niet meer (wellicht herkenbaar voor jou...).

In 2019 was ik dat officieel beu en besliste ik om weer te gaan studeren. Ik startte met de opleiding Gezondheidscoach.

Ik zou voor eens en voor altijd uitzoeken hoe de vork nu écht aan de steel zit.

 

Gezondheidscoach Herentals.

 

De opleiding Gezondheidscoach leerde me dat gezond zijn méér is dan niet ziek zijn. Dat gezond zijn betekent dat je je goed voelt, zowel op lichamelijk als op geestelijk vlak. Dat je je met een combinatie van gezonde voeding, voldoende beweging en vermindering van je dagelijkse stress snel weer helemaal goed in je vel kan voelen.

Dat mentale stukje dat kende ik al wel. Ik werkte immers vele jaren in de hulpverlening. Maar nu zou het plaatje eindelijk compleet zijn met ook nog een berg kennis rond gezonde voeding, "voedingsleer" vormde namelijk de grootste blok van de opleiding. 

Na anderhalf jaar startte ik mijn eigen praktijk, hier aan huis in Noorderwijk.

 

Voedingsadvies Herentals

 

Al vanaf het begin vinden vooral vrouwen de weg naar mijn praktijk.

Vrouwen die graag willen afvallen en hiervoor al alles hebben geprobeerd maar niet komen tot een blijvend resultaat, zo bleek.

Ik besliste om mijn aanbod verder op dit thema toe te spitsen.

Hoe komt het dat afvallen niet goed lukt en vooral... wat kan je eraan doen? 

 

Niet veel later bleek echter dat mijn lieve klanten met heel wat meer problemen worstelen dan enkel overgewicht.

Almaar vaker vertelden ze mij over gewrichtsproblemen, gebrek aan energie, eetbuien, huidproblemen,... 

Ik realiseerde me dat ik deze klachten eveneens graag voor hen zou willen verlichten, pas dan zouden zij zich écht goed in hun vel kunnen voelen. 

Om die reden ben ik in januari 2021 gestart met de opleiding "Orthomoleculaire voedingsleer".  Dit bleek een schot in de roos.

De orthomoleculaire voedingsleer leert ons wat écht goede voeding is, welke voeding optimaal is om al je cellen goed te verzorgen, welke voeding alle juiste moleculen bevat om je lichaam perfect te laten functioneren. Want pas wanneer je lichaam optimaal functioneert kan je afvallen en worden eindelijk die lang aanslepende klachten verminderd. 

En net daar wil ik jou zo graag helpen. Ik wil je de zoektocht besparen die ik zelf heb moeten maken en je meteen de juiste adviezen meegeven, de juiste informatie rond wat jouw lichaam specifiek nodig heeft om weer helemaal goed te gaan functioneren.

Opdat jij je snel weer goed in je vel zou voelen, zowel fysiek als mentaal! 

 

 

Voedingsadvies Herentals

 

In mijn vrije tijd beweeg en sport ik graag. Ik doe 2 keren per week aan krachttraining (groepslessen Core and Hit en Bodypump bij Spirit Fitness Westerlo), ik fiets naar het werk en in het weekend kan ik er heel erg van genieten om een rondje te gaan lopen of gewoon rustig te gaan wandelen in het bos. Daarnaast lees ik veel en kweek ik onze groenten en fruit in m'n eigen moestuin.

M'n moestuin is in de loop van de jaren almaar groter geworden en is misschien wel mijn méést favoriete plekje ... ik kan nergens zo tot rust komen dan op m'n knieën in het zand tussen de groenten en het fruit 😍.

 

Voedingsadvies Herentals

 

Ik ben ondertussen de 40 gepasseerd en voel me beter dan ooit. Mijn gezondheidsklachten zijn volledig voorbij: ik heb eerder teveel energie dan te weinig, heb een stevige spiermassa (breed ben ik niet meer geworden in de loop van de jaren maar gespierd dus wel) en ik neem enkel nog magnesium als suppletie omdat dat gewoon gezond is om te doen wanneer je vaak sport.


Dit goede gevoel en deze mentale rust gun ik jou ook zo.

 

Ontdek hier hoe ik ook jou kan helpen om je weer helemaal goed te voelen in je vel!

Gezond vermageren Herentals. Gezond leven Herentals.