Home » Blog » Genees je lichaam door herstel van het zuur-base evenwicht

Genees je lichaam door herstel van het zuur-base evenwicht

Gepubliceerd op 8 januari 2020 om 14:59

... voor mensen die regelmatig last hebben van hoofdpijn, vermoeidheid, huidklachten, haaruitval, enz

Heb jij wel eens last van hoofdpijn, huidklachten (eczeem, psoriasis,...) of slapeloosheid?  Mogelijk is het zuur-base evenwicht in je lichaam verstoord.  Bij een langdurige verstoring van deze balans kan je allerhande klachten ontwikkelen.


Het zuur-base evenwicht van je lichaam verwijst naar de pH-waarde of zuurtegraad van het bloed.  Je lichaam is van oorsprong basisch, dat betekent alkalisch of niet zuur. De zuurtegraad van je bloed moet daarom ook licht basisch zijn, met een gemiddelde pH-waarde van 7,4.  Gedurende de dag wisselt de pH-waarde.  
Na de vertering van je voedsel en de stofwisseling blijft er een zure of basische rest over.  Ons huidige voedingspatroon bevat veel verzurende voeding. 
Wanneer verzuring van je bloed te lang aanhoudt dan kan je allerlei klachten krijgen zoals hoofdpijn, vermoeidheid, haaruitval, eczeem, ontstekingen en reumatische klachten.  Uit onderzoek blijkt dat bij de meeste chronische welvaartsziekten sprake is van weefselverzuring.  Naast de eerder genoemde klachten veroorzaakt verzuring een ophoping van afvalstoffen in je lichaam. Gevolg: gewichtstoename... 


Om verzuring tegen te gaan is het belangrijk om vooral veel groenten in je voedingspatroon op te nemen. Groenten en fruit zijn sterk basevormend.  

Licht basevormende voedingsmiddelen zijn vloeibare melkproducten zoals yoghurt, (karne)melk, kefir,....  Koolhydraten zijn verzurend, net als vetten en eiwitten.  Dat betekent niet dat koolhydraten, eiwitten en vetten ongezond zijn.  Waar het om gaat is dat het evenwicht niet te fel verstoord wordt. 

Om een goed zuur-base evenwicht te bereiken, bestaat je voeding best voor 80% uit basevormende voedingsmiddelen en slechts voor 20% uit zuurvormende voedingsmiddelen.

Stress werkt ook verzurend voor je lichaam.  

Daarnaast is een goede darmflora belangrijk om het zuur-base evenwicht goed in stand te houden.  
Je kan de pH-waarde van je bloed beïnvloeden door middel van je ademhaling.  Door sneller te ademen stijgt de pH-waarde van je bloed, door langzamer te ademen daalt de pH-waarde. Lees hier meer over in het blogbericht.

Herken je bovenstaande klachten en wil je graag weten hoe je je lichaam weer kan genezen door middel van een gezond voedingspatroon?  Neem gerust contact met me op via mail of via het contactformulier.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.