... en hoe belangrijk het is om naar je eigen lichaam te luisteren.

 

Niemand kent je lichaam beter dan jijzelf

 

Gezien de vele reacties die ik kreeg op het bericht dat ik schreef op facebook en instagram over luisteren naar je lichaam en vertrouwen te hebben in jezelf, wil ik hier in dit bericht graag nog even op terugkomen. 

 

Alle vrouwen die ik mag helpen in mijn praktijk hebben al heel wat pogingen om af te vallen achter de rug en de meeste vrouwen zijn al bij één of meerdere diëtistes of coaches in behandeling geweest. 

Het ene traject al wat succesvoller dan het andere, het ene advies al wat beter dan het andere. 

 

De adviezen die worden gegeven door diëtistes en/of voedingscoaches zijn vaak heel verschillend.

Daarnaast voelen veel vrouwen dat sommige adviezen niet aansluiten bij de manier waarop hun eigen lichaam functioneert. 

Reeds meerdere onder jullie vertelden me bijvoorbeeld dat ze werden geadviseerd om 2- of 3-maal per dag een tussendoortje te eten, terwijl ze aan elke vezel in hun lichaam voelden dat dit geen goed idee was. 

 

Waarom ze dit dan toch doen? Omdat ze vertrouwen hadden in de “deskundige” en omdat ze zo hard wensten dat er eindelijk verandering zou komen. 

 

Ook ik voelde me slechter in plaats van beter...

 

Ik begrijp dit 200%… sterker nog, ik heb het zelf ook allemaal meegemaakt. 

Overgewicht heb ik nooit gehad, eigenlijk wel het tegendeel: ik was altijd al wat te mager.

Als kind was ik zo dun dat m’n dokter (onterecht) dacht dat ik anorexia had. 

Ongelofelijk wat ik allemaal ooit heb geprobeerd om wat bij te komen…

 

Maar goed, ik wijk af :-). Ik sportte altijd al wel regelmatig.

Toen ik ergens begin de 30 was, ging ik vaak hardlopen. Ik trainde in die periode voor een halve marathon, deed verschillende trainingen per week waaronder ook heel wat duurlopen. 

Omdat ik niet zoveel reservekilo’s had :-), adviseerde m’n  huisarts me om naar een diëtiste te gaan om een (sport)voedingsschema te laten opmaken. 

Zo gezegd zo gedaan, ik had er alle vertrouwen in… ik zou eindelijk perfect weten wat ik moest eten voor een goeie trainingskwaliteit en ik zou me eindelijk optimaal goed in m’n vel gaan voelen. Yes!

 

De triomf was echter van korte duur want ook ik voelde, net als zoveel van m’n lieve coachees, in elke vezel van m’n lijf dat het advies dat ik opvolgde niet goed was voor mij. 

Ik moest tweemaal per dag 3 à 4 boterhammen eten, als extra voor en na de training werd bijvoorbeeld een eierkoek of sportdrank geadviseerd. 

Veel te veel brood, veel te veel snelle suikers… ik werd er allesbehalve beter van.

 

Integendeel zelfs. Ik had in m’n leven al zo vaak extra suikerrijke tussendoortjes gegeven dat m’n lichaam gewend was geraakt om te werken op koolhydraatverbranding waardoor ik regelmatig in de loop van de dag een energiedip kreeg met dan vooral ook een onbeheersbaar verlangen naar suiker.

M’n bloedsuikerspiegel was allesbehalve stabiel en m’n lichaam was het compleet verleerd om te draaien op vetverbranding, zo weet ik nu.

Ik voelde me zo slecht. 

 

Ervaringen zoals bovenstaande zijn voor mij de aanzet geweest om opnieuw te gaan studeren. Ik heb de opleiding Gezondheidscoach gevolgd en nadien ook Orthomoleculaire voedingsleer, waarbij vooral deze laatste een schot in de roos was. 

 

Wil je hier graag meer over weten, neem dan zeker een kijkje op m'n website. Hier onder de rubriek blogberichten vind je een hoop gratis tips en adviezen rond blijvend afvallen en een gezonde levensstijl.

Daarnaast heb ik ook een unieke masterclass uitgewerkt: "word weer een vetverbrander in 28 dagen" , inclusief werkboek.

Dit is wat Lies, 47 jaar, ervan vindt:

 

"Word weer een vetverbrander in 28 dagen … eindelijk iemand die duidelijk uitlegt hoe ons lichaam werkt en wat belangrijk is. Zoveel verhalen, geen vetten, wel vetten, geen koolhydraten of toch wel … maar niemand vertelde me ooit waarom ik wat wel of niet mag eten. Ook het duidelijke stappenplan maakt dat de zin om er in te vliegen nog groter wordt. Klaar voor de start, met tonnen motivatie!! Bedankt voor de super uiteenzetting! "

 

Wil jij ook weer een echte vetverbrander worden zodat je definitief komaf kan maken met een schommelend energieniveau en die eeuwige en onweerstaanbare hunker naar suiker dan vind je alle info over de Masterclass hier.

 

Mocht je ondertussen nog vragen dan mag je me uiteraard ook steeds contacteren. Je bent heel erg welkom. 

 

Warme groeten, 

Nele 

Gezondheidscoach

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.