Met deze ademhalingsoefening geef je je energieniveau een krachtige oppepper

Energie

Ondertussen is het alweer november.  De dagen worden korter, kouder en natter.  Je komt almaar moeilijker je bed uit, je voelt je moe, je pyjama en je warme sloefen lijken plots veel aantrekkelijker dan je sportoutfit, je valt s avonds in slaap op de zetel.  In deze blog vertel ik je hoe je door middel van een specifieke ademtechniek, Hypoxic Breathing, je energieniveau een krachtige oppepper kan geven. 

Ik doe deze ademhalingsoefening geregeld, bijvoorbeeld wanneer ik na een lange werkdag nog avondsessies of computerwerk doe of wanneer ik een stressvolle dag heb gehad.  Het voordeel is dat het je amper tijd kost, in slechts 6 minuten voel je je weer helemaal fit, alert en boordevol energie.  De oefening is extra krachtig wanneer je ze nuchter doet (bijvoorbeeld voor het ontbijt of net voor het avondeten)

De ademtechniek werd voor het eerst beschreven door Wim Hof.  Wim Hof staat bekend als de Iceman omdat hij houdt van extreme kou.  Wim Hof beklom de Mount Everest en de Kilimanjaro in niets anders dan een korte broek, hij liep zonder voedsel of water marathons in de woestijn en is houder van 20 Guiness Records. 

De oefening bestaat uit een afwisseling tussen diep ademhalen en het vasthouden van de adem. Hoe gaat het in zijn werk? Haal een paar keren diep maar rustig adem om je te focussen, je te ontspannen en je voor te bereiden.  Haal dan 30 keren snel en krachtig diep en volledig adem.  Adem dan nog één keer diep in en uit en hou vervolgens je adem zo lang mogelijk in.  Herhaal het geheel 3 keren.    

Wat levert het je op? Je krijgt controle over je autonome zenuwstelsel en over je immuunsysteem, je reset je HPA-as (je stress-as), je bloedsomloop verbetert, je energieniveau neemt toe, het versterkt je focus en je concentratie, je kan beter slapen, je krijgt een beter humeur en het verbetert je prestaties.  Geen reden om te twijfelen zou ik zo zeggen! 😆

Wil je deze ademtechniek graag aanleren? Of wil je graag weten wat ademhalingsoefeningen voor jou kunnen betekenen?  Neem dan snel contact met me op via mail of via het contactformulier. 

Lees je graag meer tips rond hoe je je energieniveau een boost kan geven in deze koude en donkere periode?  Schrijf je dan snel in voor de nieuwsbrief, op de homepagina van de website.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.