Wat is écht gezond?

Wanneer is gezond ook écht gezond? Kies maximaal voor natuurlijke en onbewerkte producten

 

In mijn praktijk krijg ik almaar meer vragen rond hoe de juiste producten te kiezen in de supermarkt. Het aanbod aan zogenaamd gezonde producten wordt almaar groter. Maar wanneer is gezond ook écht gezond? 

 

Herken je dit:  je kiest voor producten die in de reclame gepromoot worden als voedzaam, volwaardig en gezond maar toch voel je je na het eten moe en futloos?  Of je hebt na 2 uur alweer honger? Of je hebt zin in iets zoets of in chocolade nog voor je bord goed en wel leeg is?

Mogelijk is dat gezonde product toch iets minder gezond dan je denkt. 

Denk aan: “supergezonde granola, boordevol vezels” of “gezonde yoghurt, rijk aan eiwitten en boordevol verse vruchten” of “volwaardige ontbijtkoeken, rijk aan vezels”.

Laat je niet misleiden. Zoals je in mijn vorige blogberichten al kon lezen, bevatten deze bewerkte producten vaak veel vetten en suikers. 

Hoe kom je dit te weten? Lees het etiket op de achterzijde van de verpakking. Het etiket vermeldt alle ingrediënten, in volgorde van voorkomen. Het eerste ingrediënt is het meest aanwezig, het laatste ingrediënt het minste. Vaak zie je dat de gezonde yoghurt boordevol eiwitten en vruchten inderdaad wel veel eiwitten bevat maar ook veel suikers en vetten en slechts zeer weinig vruchten.
Over het algemeen geldt: hoe langer de ingrediëntenlijst, hoe ongezonder het product.  Producten die bewerkt zijn door de voedingsindustrie bevatten een hele waslijst aan ingrediënten en additieven zoals bewaarmiddelen, E-nummers, enzovoort.  Dit soort voeding staat zeer ver weg van de natuur, vermijd het zoveel als mogelijk.

Mijn gouden tip: kies zo veel mogelijk voor natuurlijke en onbewerkte producten. De meest gezonde alternatieven voor granola en vruchtenyoghurt zijn bijvoorbeeld havermout of zelfgemaakte granola en biologische natuuryoghurt of zelfgemaakte yoghurt.

Lees in de blogberichten op mijn website hoe je zelf yoghurt en kefir kan maken als je graag meteen al aan de slag gaat. https://www.leefgezondleefgelukkig.be/blog/359559_zelf-yoghurt-maken en https://www.leefgezondleefgelukkig.be/blog/397073_kefir-en-darmflora

Wil je graag weten hoe je voortaan steeds de juiste keuzes maakt?  Hoe je in no-time je ideale gewicht bereikt en je weer boordevol energie voelt? 

Verschillende vrouwen gingen je reeds voor en boekten ondertussen geweldige resultaten!  Lees hun reviews op de website en stel je afspraak niet langer uit.

Stuur me een bericht of maak een afspraak via het contactformulier op de website. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.