... hoe voeding, beweging en stress je energieniveau rechtstreeks beïnvloeden

Een gebrek aan energie kan veel verschillende oorzaken hebben.  Misschien slaap je te weinig of lig je vaak wakker, misschien eet je vooral ongezonde voeding, misschien drink je vaak alcohol, misschien sluimert er een verkoudheid of ziekte, misschien heb je de laatste tijd wat te veel stress, misschien heb je een magnesiumtekort of een tekort aan B-vitamines, ...  

Wat de oorzaak ook is... je kan je energieniveau ten allen tijde zélf beïnvloeden.

Om je fit en energiek te voelen, kies je in de eerste plaats voor gezonde voeding.  Daarnaast is het belangrijk om voldoende beweging te nemen en en om je dagelijkse stressniveau goed in de gaten te houden.

 

Kies voor energierijke voeding.  Groenten en fruit zijn dé energieleveranciers bij uitstek.

De (minimale) aanbevolen hoeveelheid groenten per dag is 250 gr (5 opscheplepels), de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid fruit is 2 stuks. Door meer groenten en fruit te eten, krijg je veel bio-actieve stoffen binnen (vitaminen, mineralen, vitaminoïden, sporenelementen,…) en dit is absoluut gezondheidsbevorderend.  Moe zijn, gebrek aan energie en andere stoornissen van ons welbevinden (stemmingswisselingen, prikkelbaarheid,…) zijn symptomen van een gebrek aan vitale stoffen.

De gezondheidsraad adviseert een gebruik van minimum 250 gr groenten/dag maar de natuurlijke en orthomoleculaire voedingsleer adviseren een gebruik tot wel 400 en 650 gr per dag!

 

Voedingsmiddelen die je lichaam maximaal energie opleveren, zijn bijvoorbeeld:

  • tropische vruchten zoals mango, papaya, ananas, granaatappel, meloen
  • abrikozen
  • bananen
  • bieten en allerhande koolsoorten (bv broccoli en chinese kool)
  • gember
  • ...

 

Hoe je ook via beweging extra energie kan opwekken?
Nuchter bewegen stimuleert de aanmaak van energie. En nee, met nuchter bedoel ik niet zonder een glas wijn of bier achter je kiezen 😂.  
Zowel door te vasten als door te bewegen worden er in je spieren meer mitochondriën aangemaakt.  Mitochondriën zijn de energiecentrales in de cellen van je lichaam.
Ga wandelen of doe gedurende 10 minuten enkele intensieve krachtoefeningen zoals squads, jump squads, gewichtjes heffen, lunges ,... net voor het eten.

 

Heb je specifieke problemen of wil je graag weten hoe jij je - in jouw situatie - weer boordevol energie kan voelen?  Neem dan snel contact met me op via email of via het contactformulier op de website. 

Lees je eerst graag wat meer over mijn aanbod zodat je goed weet wat ik voor jou kan betekenen? Lees dan hier verder.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.