... hoe verzuring ervoor kan zorgen dat afvallen niet goed lukt

 

Probeer je al een hele tijd om af te vallen maar lukt dit niet of kom je niet tot een blijvend resultaat?

Heb je daarnaast misschien ook last van pijn en stijfheid in je gewrichten?

Of heb je regelmatig hoofdpijn, haaruitval of huidklachten?

 

Mogelijk is verzuring ofwel de opeenstapeling van zure afvalstoffen in je lichaam de oorzaak.

 

Over het zuur base evenwicht

 

Het zuur base evenwicht van je lichaam verwijst naar de pH-waarde ofwel de zuurtegraad van het bloed.  
Je lichaam is van oorsprong basisch, dat betekent alkalisch of niet zuur.

De zuurtegraad van je bloed moet daarom ook licht basisch zijn, met een gemiddelde pH-waarde van 7,4.  
Gedurende de dag wisselt de pH-waarde. Een pH-waarde van 7 is neutraal, een pH-waarde kleiner dan 7 is zuur en groter dan 7 is basisch. 

Wanneer zure resten of afvalstoffen te lang blijven “hangen” in je lichaam dan spreken we over verzuring. De pH-waarde van je lichaam is te laag.

 

Wat is verzuring?

 

Iedereen van ons bouwt zure afvalstoffen op, dit kan je op geen enkele manier vermijden.

Zowel onze Westerse voeding als stress, sporten,… zijn oorzaken van verzuring.

 

Op zich is dat geen probleem want je lichaam beschikt over een aantal goede mechanismen om zure afvalstoffen te verwijderen en op die manier verzuring tegen te gaan.

Hierbij zal je lichaam er steeds voor zorgen dat je bloed niet verzuurt, dit door zure afvalstoffen snel en tijdig uit het bloed te verwijderen.

Wanneer je bloed zou verzuren dan zou dit namelijk gevaarlijk zijn, we spreken dan over acidose van het bloed.  

 

Wanneer er op een bepaald moment te veel zure afvalstoffen circuleren in je bloed dan gaat je lichaam deze verwijderen en tijdelijk “parkeren” in de weefsels.

Je lichaam heeft heel wat mineralen nodig om zure afvalstoffen te binden en uit te scheiden en deze mineralen zijn niet altijd voldoende beschikbaar.

 

 

Je lichaam beschermt zichzelf door de afvalstoffen tijdelijk op te slagen in de weefsels ("slakken" in het bind- en vetweefsel).

 

Klachten door verzuring

 

Om zure afvalstoffen te neutraliseren zet je lichaam ontzurende mineralen in, dit zijn bijvoorbeeld magnesium, calcium, kalium en natrium.

Op zich geen probleem, alleen heeft je lichaam deze belangrijke mineralen ook voor heel wat andere lichaamsprocessen nodig waardoor deze niet steeds voldoende beschikbaar zijn.

In dit geval kunnen er 2 dingen gebeuren:

 

  • Je lichaam onttrekt ontzurende mineralen aan je haren, nagels en botten (magnesium, calcium, kalium en natrium) in een poging de zure afvalstoffen weer te neutraliseren.

Gevolg: Je botten worden brozer, je nagels worden breekbaar en/ of je krijgt misschien last van haaruitval.

 

  • Of je lichaam is niet in staat om alle zure afvalstoffen tijdig te verwijderen waardoor ze blijven “hangen” in je lichaam. Dit kan lichamelijke klachten veroorzaken zoals pijn en stijfheid in de gewrichten.

 

Daarnaast is je lichaam, wanneer het te zuur is, niet langer goed in staat om te ontgiften. Ook de darmbacterien en de enzymen werken dan niet meer optimaal 😕.

Je kan last krijgen van hoofdpijn, spierpijn, dikker worden, sneller moe zijn, last van eczeem, zuurbranden, concentratieproblemen en doorbloedingsproblemen. 

 

Verzuring oplossen

 

Je kan verzuring in je lichaam tegengaan door voldoende basische voedingsmiddelen te gebruiken. Vooral groenten en fruit zijn basische of niet-zure voedingmiddelen.

Begin je dag bijvoorbeeld met een groot glas water met een halve uitgeperste citroen, dit is een ontzurend drankje.

 

Bijkomende tips over wat je zelf kan doen om verzuring tegen te gaan lees je in het blogbericht: https://www.leefgezondleefgelukkig.be/blog/386015_genees-je-lichaam-door-herstel-van-het-zuur-base-evenwicht.

 

Of wil je graag écht aan de slag gaan en voor eens en voor altijd met 200% zekerheid weten hoe je je lichaam dagelijks kan ontgiften, hoe je dagelijks zure afvalstoffen uit je lichaam kan verwijderen? 

Dan is mijn masterclass "Je lichaam op een natuurlijke manier ontgiften" zeker iets voor jou!

Wat levert dit je op? Massa's energie, een gezond gewicht, minder lichamelijke klachten én een straffe bonus: je ontdekt meteen ook hét geheim van anti-aging!

Alle info vind je hier: Masterclass ontgiften

 

Warme groeten, 

Nele

 

Reactie plaatsen

Reacties

Carolien
10 maanden geleden

Kan je ook citroen uit een flesje gebruiken om ´s morgens te drinken? Of kan dit best een vers geperste citroen zijn?